Българското дружество АКВАБУЛ-М иска да изгради ферма за скариди в Пловдив, става

...
Българското дружество АКВАБУЛ-М иска да изгради ферма за скариди в Пловдив, става
Коментари Харесай

На 250 км от морето: В Пловдив изграждат ферма за скариди

Българското дружество  " АКВАБУЛ-М " желае да изгради ферма за скариди в Пловдив, излиза наяве от инвестиционно предложение, входирано в локалното Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Според известието фермата ще бъде ситуирана в съществуващата постройка на бул. " Кукленско шосе ", в постройката на " Крепежни произведения ".

Тя ще бъде построена на два стадия, като първо ще бъде построен един басейн, а в следствие се планува да бъде ситуиран още един басейн.

Сградата ще бъде преустроена и в нея за действие на фермата, в сходство с софтуерните условия, ще се обособят хале за два басейна, техническо помещение за (RAS) система без контейнер, административно-битова част и складово-обслужваща част.

Фабрика край Пловдив е единствената в Европа, в която ще се създава една от най-хубавите храни в света

Инвестицията възлиза на 3 милиона лв.

В обекта ще работят петима служащи, част от тях ще отглеждат скаридите, а останалите ще ги опаковат и подготовят за реализация на пазара.

Според уведомлението добиваните живи скариди от типа " Тихоокеанска бяла скарида " (Penaeus vannamei) ще се събират, опаковат и замразяват ежедневно, след което ще се съхраняват и оферират на пазара в прясно и замразено положение. 

Продукцията ще се осъществя както в България, по този начин и в чужбина.

Предвижда се потенциалът на фермата да бъде сред 8 и 16 тона годишно. За нейната реализация ще бъдат внасяни към 100 000 лаври годишно.

" Жестоките " проекти към първата в света плантация за октоподи

Предвижда се тя да бъде построена на Канарските острови в Испания

Единствената на Балканите плантация за скариди

(за момента) се намира край Свищов - няма друга такава в радиус от 2 000 км.

Обектът е построен в с. Българско Сливово, в община Свищов по план, финансиран по Програма морско дело и риболовство 2014 - 2020 година Общата му стойност е 1 416 123 лева, като от тях размерът на безвъзмездната помощ е 708 061 лева, от които европейско финансиране от 531 046 лева и национално - 177 015 лева

Технологията на произвеждане е взаимствана от разнообразни източници - главно се употребява опита на Нидерландия и Съединени американски щати.
 Снимка 623340
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР